Ga naar content

Reciprozaag voor pallets

Reciprozaagjes van CekamonSAWs

Reciprozaagjes worden gebruikt voor veel verschillende toepassingen. Ook de zakelijke palletindustrie maakt (veel) gebruik van deze zaagjes. Een steeds terugkomend onderwerp is de standtijd van het zaagje. Bij reciprozaagjes is deze afhankelijk van de enkel factoren. Onderstaand geven wij een aantal factoren die mede bepalend zijn voor de levensduur van reciprozaagjes. Ook geven wij u een aantal tips die dit positief kunnen beïnvloeden.

Bij Cekamon Saws helpen wij u graag aan reciprozagen voor de professionele en zakelijke markt en kunt u ook terecht voor de Reciprozaagmachine.

Onze zaagjes hebben twee voordelen:

 • Een goede prijs/kwaliteit verhouding.
 • Veilig door een ronde punt.

Factoren die de levensduur van een repricozaag beïnvloeden

 • Stevige en robuuste machines van gerenommeerde merken hebben een positieve invloed op de levensduur van uw zaagjes.
 • Oudere machines die meer speling op de aandrijving hebben, beïnvloeden levensduur van uw zaagje negatief.
 • Bij pallets met stalen spijkers zullen de zaagjes sneller slijten.
 • De zaagbeweging moet door de machine gemaakt worden. Soms wordt bewust of onbewust de zaag door de pallet geduwd waardoor een hefboomeffect ontstaat. Dit heeft een negatieve invloed op de levensduur van het zaagjes.
 • Bij natte pallets is er minder ruimte tussen de planken. De planken zitten dus strakker op elkaar. Dit geeft meer wrijving, waardoor niet alleen het zaagje maar ook uw machine sneller slijt.
 • In oude(re) pallets zitten vaak veel spijkers. Hierdoor gaan zaagjes minder lang mee.
 • Als een zaagjes niet goed in het opnamestuk van de machine kan het sneller breken.
 • Een klap met een hamer of een speciale spreider zorgt ervoor dat er meer ruimte tussen de planken komt. Hierdoor ontstaat minder wrijving en dat heeft een positieve invloed op de levensduur van uw zaagjes.
 • Te lange zaagjes raken eenvoudiger de volgende plank waardoor zij makkelijker breken.

Hoe kiest u de juiste reciprozaag?

 1. Dikte van de zaagjes 
  De reciprozaagjes zijn niet allemaal even dik. Standaard diktes zijn 0.9 & 1.3 mm. CekamonSAWs heeft ook zaagjes in dikte 1.1 mm Een dikker zaagje is niet altijd beter. Ze breken wellicht minder snel, maar daar staat tegenover dat door hogere wrijving de machine wel eens sneller zou kunnen slijten en het stroomverbruik hoger ligt.

 2. Vertanding
  De vertanding (aangegeven met TPI) die in de palletindustrie het meest gebruikte wordt is 10 TPI of 10/14 TPI.  CekamonSAWs heeft zaagjes met 10 TPI maar ook met 10/14 TPI.

 3. Lengte van het zaagje
  Zaagjes zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes. Zo zijn er de lengtes 200 mm, 225 mm en 250 mm. Daarnaast heeft CekamonSAWs ook nog een lengte 230 mm.  Voordeel van een langer zaagje is dat deze ook de laatste nagel kan bereiken. Echter het nadeel is dat een langer zaagje sneller tegen de volgende plank stoot, waardoor deze sneller kan breken.

 4. Merk 
  Wilt u een specifiek merk? CekamonSAWs verkoopt zaagjes van verschillende merken, waaronder het gerenommeerde merk LENOX.

 5. Tot slot
  De levensduur van reciprozaagjes wordt bepaald door vele factoren. Klik op onderstaande knop om te zien welke factoren de levensduur van uw reciprozaagjes bepalen.Hieronder treft u het assortiment reciprozaagjes van CekamonSAWs aan. Bijkomend voordeel voor u is dat al deze zaagjes uit voorraad, dus binnen enkele dagen, geleverd kunnen worden.

Download zagen folder

Meer weten over de reciprozagen voor pallets? Download hier onze folder met typen en specificaties in PDF vorm.

Bel voor een offerte of demonstratie: 0341-550038 of vul het contactformulier in!

Contact opnemen met Cekamon Saws

Wilt u weten of u duurzamer kunt omgaan met uw reciprozagen? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Neem contact op